[spelningar]

På den här sidan tänker jag samla information om avklarade och kommande framträdanden.

2004

Bits, Bytes & Pixlar, Centrum för kunskapsbildning och kommunikation, Chalmers tekniska högskola, Göteborg, 1 april 2004
Som av en händelse stod jag på scen igen efter mycket grubbel under vintern om jag nånsin skulle göra det igen. Men när min käre kollega Magnus Axelsson of Njurmännen ville skrapa ihop ett band till personalfesten anmälde jag mitt intresse. Min avsikt var att stå i skuggorna och dra några ackord, aldrig kunde jag drömma om att fronta vår lilla combo. Men så blev det när det visade sig att det saknades en sångare.
En intensiv marsmåndag repade vi in tre låtar: Eldkvarns "Nedför floden", Lundells "Hon gör mej galen" och Lennon-McCartneys "Norwegian Wood". När jag räknar efter inser jag att det är 14 år sen jag spelade med ett band senast - kan det verkligen vara möjligt? Jag hade glömt bort hur roligt det är. Vår lilla orkester döptes i samband med framträdandet till "Bits, Bytes & Pixlar", en travesti på klassiska proggbandet "Träd, Gräs & Stenar", och helt i linje med vår verksamhet på Chalmers.
Bits, Bytes & Pixlars sättning 2004: Sven Andersson, bas, Magnus Axelsson, elektrisk gitarr, Sergei Muchin, trummor, Michael Nystås, sång och gitarr, Jean-Marc Orliaguet, sång och gitarr.
Magnus hade gjort ett riktigt häftigt riff till "Nedför floden". Jag sjöng den och "Hon gör mej galen", men lämnade över sången på "Norwegian Wood" till Jean-Marc.
Nån ljudupptagning finns tyvärr inte eftersom vi glömde sätta på mikrofonen - Elsas Hus förföljer mig ;-).

I dag inser jag att jag hade ångrat mig om jag backat ur - det var den roligaste kväll jag haft på länge.

2003

Elsas Hus, Linköping, 12 december 2003 [webbplats öppnas i eget fönster]
Får nog räcka med spelningar för ett tag. Mycket ångest både före och efter det här framträdandet. Det var inte riktigt min kväll, jag kände mig ur form och illa repeterad. Finns inte så mycket mer att säga om den här spelningen. Jag kom in i en ond cirkel och började hoppa över sånger för att bli klar så fort som möjligt. Inte ens ljudupptagningen blev något att ha - jag hade glömt att trycka på on-knappen på md-spelaren.
Setlista: "Regnet kommer nu", "Lisa & Regnbågen", "Lägg inte skulden på dej själv", "Nån som bär mej hem", "Pojkarna som aldrig kunde dö".

Höglandets Visfestival, Nässjö, 30 augusti 2003
Jag är glad att jag trots allt genomförde det hela, det är två år sen jag stod på en scen senast, så rampfebern var där, högst påtagligt. Som jag ser det kompar jag mig själv på gitarr bara för att slippa sjunga a capella, är ju ingen särdeles fingerfärdig gitarrist, men klarar mig och tycker att det trots allt är texterna som är centrala.
Jag kände också att gensvaret från publiken var förundrande stort och jag fick många varma kommentarer efteråt, både av medmusikanter och människor i publiken. Hade tryckt en ny upplaga av "Morristown" och sålde elva exemplar under kvällen. Tack alla som lyssnade och köpte och var där!
Setlistan från Nässjö ifall någon antecknar: "Vägen hem", "Rio Tocantins", "Pojkarna som aldrig kunde dö", "Jag skulle ha väntat på dej", "Minnena av Jenny", "Jagad av dej", "Nån som bär mej hem", "Dom avtryck du satte".

hem |
spelningar |
senast uppdaterad: 2006-04-02