[länkar]

Tips om bra webbplatser som intresserar och inspirerar.
Fylls på kontinuerligt med nya adresser.

MUSIK
Länkar till artister som jag tycker om och tycker att andra också borde upptäcka.

www.ljuvmusik.se
Nätverk för vismusik, både för dom som skriver och sjunger själva och för dom som lyssnar. Mycket länkar, mycket inbördes ibland, mycket musik att ladda ner och lyssna på.

Lundbergs Lya
Dick Lundbergs sparsmakade webbplats, välgjord och snyggt utformad, med det mesta man kan vilja veta om honom.

Peter Olofsson
Vår näste vispoet skriver om sig själv.

Henrik Tröst
Sång- och dansmannen från Malexander med nyheter, skivor, planer och drömmar. Är han kär i dag, tro?

Backstage
Fanzine om den störste rockpoeten av dom alla, Ulf Lundell. Drivs delvis av folket bakom den bästa inofficiella Lundell-sajten (se nedan).

Peter LeMarc
Skivaktuell, ute ur mörkret, hemsidan är väl värd ett besök, inte minst för den spännande avdelningen "Bandarkivet" där det vimlar av musikaliskt godis att ladda hem. Udda demoinspelningar och liveupptagningar. Ett tempel för den LeMarc-intresserade.

Tomas Andersson Wij
För oss som håller Tomas Andersson Wij för en av den nya generationens mest begåvade uttolkare av svensk visrock post-Lundell. Djupare än Winnerbäck, ödsligare, mindre bredbent. Läs hans artiklar också - Andersson Wij är inte minst en lysande journalist. Nytt album i januari 2004.

http://www.ulflundell.com/
Lundells officiella webbplats. Förvånansvärt ofta uppdaterad.

LITTERATUR

Följeslagarna
Ett skandinaviskt forum för Stephen King-fans
Som jag jublade när Följeslagarna drog igång 1998. Äntligen fanns ett sätt att snabbt och lätt få senaste nytt, fördjupande analyser och inträngande artiklar om Stephen Kings författarskap, hans böcker och filmer. Webbplatsen drivs av eldsjälarna Hans-Åke Lilja och Anders Jakobsson, som ett par gånger i månaden dessutom skickar ut ett fullmatat nyhetsbrev till oss King-törstiga.

sockerdricka.nu
Oerhört trevligt, nyupptäckt forum för litterära försöksdjur, poeter och annat löst folk. En community där man fritt kan publicera egna texter, dagböcker, prosa, lyrik och recensioner. Ger dessutom ut antologier med jämna mellanrum. En litterär motvikt till Lunarstorm.

Öppen Scen
Svensk kulturtidskrift som mestadels publicerar oetablerade författares verk, dikter och prosa, och recenserar böcker och skriver artiklar och reportage. Hemsidan öppnades hösten 2003.

hem |
länkar |
senast uppdaterad: 2006-04-02